Bílá polévka z králíka
Recepty, PolévkySuroviny
- hrudní koš, bříška a vnitřnosti z králíka
- 2 mrkve
- 2 plátky celeru
- 2 bobkové listy
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- celý pepř
- nové koření
- libeček
- kopr
- 2 l studené vody na zalití
- 1 12% smetana
- 3 velké lžíce hladké mouky
- 1 lžíce octa
- 1 masový bujon
- sůl
- brambory uvařené ve slupce
Postup Bílá polévka z králíka
Postup přípravy receptu
-
Hrudní koš, bříška, vnitřnosti, 1 mrkev, celer, bobkové listy, česnek, pepř, nové koření, kopr, libeček, sůl dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a vaříme do měkka. Maso vyndáme a nakrájíme na malé kousky, vývar scedíme do druhého hrnce.
Mrkev nastrouháme na hrubo, dáme jí do vývaru s masovým bujonem, přidáme smetanu ve které jsme rozkvedlali mouku a za stálého míchání přivedeme k varu. Zmírníme plamen a 15 minut povaříme.
Vejce, vyklepneme do hrníčku, vlijeme do polévky a prošleháme metlou. Přidáme nakrájené maso, ocet a podle chuti dosolíme a dopepříme. Na talíř dáme oloupané brambory a zalijeme polévkou.