Bílá polévka z králíka

Recepty, Polévky

Suroviny

hrudní koš, bříška a vnitřnosti z králíka
2 mrkve
2 plátky celeru
2 bobkové listy
2 stroužky česneku
2 vejce
celý pepř
nové koření
libeček
kopr
2 l studené vody na zalití
1 12% smetana
3 velké lžíce hladké mouky
1 lžíce octa
1 masový bujon
sůl
brambory uvařené ve slupce

Postup přípravy receptu

  1. Hrudní koš, bříška, vnitřnosti, 1 mrkev, celer, bobkové listy, česnek, pepř, nové koření, kopr, libeček, sůl dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a vaříme do měkka. Maso vyndáme a nakrájíme na malé kousky, vývar scedíme do druhého hrnce.

  2. Mrkev nastrouháme na hrubo, dáme jí do vývaru s masovým bujonem, přidáme smetanu ve které jsme rozkvedlali mouku a za stálého míchání přivedeme k varu. Zmírníme plamen a 15 minut povaříme.

  3. Vejce, vyklepneme do hrníčku, vlijeme do polévky a prošleháme metlou. Přidáme nakrájené maso, ocet a podle chuti dosolíme a dopepříme. Na talíř dáme oloupané brambory a zalijeme polévkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!