Zapečený Hermelín s kotletkou, bramborem a smetanou v zapékací misce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 Hermelín
- 2 tenké plátky kotlety
- 1 menší cibule
- kousek kapie (pár koleček)
- trochu brambor (na plátky)
- petrželová nať
- sůl
- koření grilovací - dle vlastní chuti (míchám si své)
- smetana
- olivový olej
Postup Zapečený Hermelín s kotletkou, bramborem a smetanou v zapékací misce
Postup přípravy receptu
-
Do misky vymazané olivovým olejem klademe na sebe pár kroužků cibule, půlku Hermelínu, nakrájené plátky brambor, sůl a koření dle chuti, kolečka kapie, tenké plátky naklepané kotletky (maso je dobré mít předem naložené), opět koření, petrželovou nať, plátky brambor, sůl a zase koření.
Zalijeme smetanou a takto připravené zapékací misky dáme na 20 minut do vyhřáté trouby na 220°C.
Potom dáme druhou půlku hermelínu a ještě strčíme na 5 minut do trouby.