Zapečený Hermelín s kotletkou, bramborem a smetanou v zapékací misce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 Hermelín
2 tenké plátky kotlety
1 menší cibule
kousek kapie (pár koleček)
trochu brambor (na plátky)
petrželová nať
sůl
koření grilovací - dle vlastní chuti (míchám si své)
smetana
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Do misky vymazané olivovým olejem klademe na sebe pár kroužků cibule, půlku Hermelínu, nakrájené plátky brambor, sůl a koření dle chuti, kolečka kapie, tenké plátky naklepané kotletky (maso je dobré mít předem naložené), opět koření, petrželovou nať, plátky brambor, sůl a zase koření.

  2. Zalijeme smetanou a takto připravené zapékací misky dáme na 20 minut do vyhřáté trouby na 220°C.

  3. Potom dáme druhou půlku hermelínu a ještě strčíme na 5 minut do trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!