Vepřová roláda dušená se žampiony

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové maso
5 žampionů
kousek uzeného sýru
několik plátků paprikového salámu
2 kyselé okurky
hořčice
pepř
sůl
2 cibule
olivový olej
kostka houbového bujonu

Postup přípravy receptu

  1. Váleček masa rozřízneme na plát, přes folii naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokladem plátky salámu, okurkou nakrájenou na proužky a zabalíme do rolády.

  2. Roládu obalíme v oleji a necháme odpočinout asi hodinu.

  3. Do tlakového hrnce dáme tuk na kterém opražíme cibuli, vložíme roládu, kterou ze všech stran orestujeme, přidáme asi decku vody, zamícháme, přidáme žampiony a rozdrobíme bujon. Tlakáč uzavřeme na 3/4 hod. Potom vyndáme roládu, udušené žampiony zahustíme lžičkou hl. mouky.

  4. Nakrájíme roládu a můžeme podávat s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!