Hovězí maso v marinádě s houbami
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 400-500 g hovězí roštěná (kýta atd.)
- 3 polévkové lžíce drcených sušených hřibů
- 1/4 velké červené cibule
- 1/2 kostky drůbeží bujón
- Marináda:
- 100 ml zakysané smetany
- 1 vrchovatá lžíce tatarské omáčky (majonézy)
- 50-100 ml oleje
- 1 stroužek česneku
- 1/2 kávové lžičky koření Gyros
- špetku chilli
- špetku mleté sladké papriky
- pár kapek sójové omáčky
- špetku sušeného libečku
- trochu soli
- 1-2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu podle toho, kolik budeme mít omáčky
Postup Hovězí maso v marinádě s houbami
Postup přípravy receptu
-
Uvedené suroviny na marinádu smícháme dohromady a mírně osolíme.
Maso naklepeme, namáčíme do marinády, skládáme do nádoby na sebe - marináda by měla být i na povrchu masa, přikryjeme poklicí a dáme přes noc do lednice odležet.
Druhý den maso i s marinádou opečeme z obou dvou stran - pokud máme málo marinády, dáme na pánev pár kapek oleje. Trošku to prská.
Opečené maso naskládáme do kastrólku, zalijeme výpečkem z masa, posypeme drobně nakrájenou cibulí, po celé ploše rozdrobíme bujón, posypeme houbami a zalijeme vodou. Vody tolik, aby maso bylo potopené.
Přikryjeme poklicí a dáme do přehřáté trouby na 200°C na spodní mřížku.
Dusíme, až se voda odpaří a maso je měkké. Já jsem měla maso za 45 minut hotové. Šťávu z masa zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vody. Podáváme s bramborem, rýží.