Treska s čerstvou rajčatovou salsou
Recepty, RybySuroviny
- Pečené brambory:
- 300 g malých brambor
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžička provesálského koření
- 1 špetka soli
- Salsa:
- 10 cherry rajčátek
- 2 stroužky česneku – jemně nasekáme
- 1 šalotka – nakrájíme nadrobno
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 špetka soli
- Ryba:
- 300 g filé aljašské tresky
- 2 lžičky provensálského koření
- 1/4 lžičky soli
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky kmínu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
Postup Treska s čerstvou rajčatovou salsou
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme, necháme ve slupce. Pokud jsou větší, můžeme je překrojit na čtvrtiny. Zalijeme olejem, přidáme koření a sůl. Dobře promícháme, aby se brambory ve směsi obalily.
Dáme je do zapékací misky. Pečeme v předehřáté troubě na 210 °C asi 20 až 25 minut. V polovině pečení brambory promícháme.
Mezitím si připravíme rajčatovou salsu. Cherry rajčátka nakrájíme alespoň na osminy, česnek jemně nasekáme, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a zalijeme citronovou šťávou. Osolíme a promícháme. Během přípravy dalšího kroku salsu několikrát promícháme.
Filé tresky osolíme, pokmínujeme, přidáme provensálské koření a pokapeme olejem. Kousky ryby pak zaprášíme hladkou moukou. V pánvi na rozehřátém oleji s máslem opečeme na středním plameni, asi 5 minut z každé strany.
Filé podáváme s pečenými brambory, rajčatovou salsou a můžeme ozdobit lístkem bazalky.