Cuketová omáčka s celerem a uzeným jazykem
Recepty, OmáčkySuroviny
- 1 vařený uzený hovězí jazyk
- 300 g očištěné cukety
- 300 g očištěného celeru
- 100 ml uzeného vývaru
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 30% smetana
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- sůl podle potřeby
Postup Cuketová omáčka s celerem a uzeným jazykem
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme do sklovita drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a celer, podlijeme uzeným vývarem a pod pokličkou, slabým varem dusíme doměkka, přibližně 15 minut.
Poté zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme hořčici a smetanou naředíme na požadovanou hustotu. Podle potřeby osolíme, promícháme a ještě 2 minuty necháme povařit.
Podáváme s vařeným bramborem a uzeným jazykem nakrájeným na plátky.