Cuketová omáčka s celerem a uzeným jazykem

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 vařený uzený hovězí jazyk
300 g očištěné cukety
300 g očištěného celeru
100 ml uzeného vývaru
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 30% smetana
1 cibule
2 lžíce oleje
sůl podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme do sklovita drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a celer, podlijeme uzeným vývarem a pod pokličkou, slabým varem dusíme doměkka, přibližně 15 minut.

  2. Poté zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme hořčici a smetanou naředíme na požadovanou hustotu. Podle potřeby osolíme, promícháme a ještě 2 minuty necháme povařit.

  3. Podáváme s vařeným bramborem a uzeným jazykem nakrájeným na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!