Arašídovo-čokoládové kostky

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g mléčné čokolády
100 g bílé čokolády
7 lžic jemného arašídového másla bez přidaného cukru a soli

Postup přípravy receptu

  1. Formu (19x10cm) vyložíme potravinářskou fólií.

  2. 100 g mléčné čokolády rozehřejeme a smícháme s dvěma lžícemi arašídového másla. Hmotu přemístíme do formy, rovnoměrně rozprostřeme a párkrát formou klepneme o pracovní desku. Dáme na 5 minut do mrazáku.

  3. Rozpustíme bílou čokoládu a smícháme ji s třemi lžícemi arašídového másla. Hmotu navrstvíme na předchozí vrstvu z mléčné čokolády a dále pokračujeme jako v bodě 2.

  4. Rozpustíme zbytek mléčné čokolády, smícháme ji s dvěma lžícemi arašídového másla a rozprostřeme na vrstvu z bílé čokolády. Dáme ztuhnout do lednice.

  5. Po ztuhnutí vyndáme z formy a krájíme na menší kostky. Skladujeme v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!