Arašídovo-čokoládové kostky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 200 g mléčné čokolády
- 100 g bílé čokolády
- 7 lžic jemného arašídového másla bez přidaného cukru a soli
Postup Arašídovo-čokoládové kostky
Postup přípravy receptu
-
Formu (19x10cm) vyložíme potravinářskou fólií.
100 g mléčné čokolády rozehřejeme a smícháme s dvěma lžícemi arašídového másla. Hmotu přemístíme do formy, rovnoměrně rozprostřeme a párkrát formou klepneme o pracovní desku. Dáme na 5 minut do mrazáku.
Rozpustíme bílou čokoládu a smícháme ji s třemi lžícemi arašídového másla. Hmotu navrstvíme na předchozí vrstvu z mléčné čokolády a dále pokračujeme jako v bodě 2.
Rozpustíme zbytek mléčné čokolády, smícháme ji s dvěma lžícemi arašídového másla a rozprostřeme na vrstvu z bílé čokolády. Dáme ztuhnout do lednice.
Po ztuhnutí vyndáme z formy a krájíme na menší kostky. Skladujeme v lednici.