Florentýnské hvězdičky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 300 g polohrubé mouky
- 1 KL prášku do pečiva
- 100 g krupicové cukru
- 2 PL vanilkového cukru
- 2 vejce
- 150 g másla
- Náplň:
- 100 g krupicového cukru
- 2 PL vanilkového cukru
- 50 g másla
- 2 PL medu
- 125 ml smetany ke šlehání
- 100 g mandlových lupínků
- 100 g sekaných lískových oříšků
- 50 g nakrájených rozinek
Postup Florentýnské hvězdičky
Postup přípravy receptu
-
Mouku a prášek do pečiva prosejeme, přidáme oba cukry vypracujeme, rychle zapracujeme máslo a dáme do chladna.
Mezitím připravíme náplň. Máslo, oba cukry a med zahříváme až směs lehce znědne. Přilijeme smetanu a mícháme až do rozpuštění zkaramelizovaného cukru. Potom vmícháme mandle, oříšky a rozinky. Mícháme, až se hmota spojí. Odstavíme a necháme vychladnout.
Z těsta vyválíme plát silný 3 mm, vykrájíme hvězdičky. Dáme na plech a upečeme na 200´C přibližně 7 minut. Plech vyndáme z trouby, na předpečené cukroví rozdělíme náplň a dopečeme na 175´C ještě 8-10 minut.