Dort králíček s tlapkami
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 6 vajec
- 25 dkg cukru
- 30 dkg polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce vody
- marmeláda
- Krém:
- 20 dkg cukru
- 0,25 litru mléka
- 1 vanilkový puding
- 1 kostka másla
- Marcipán:
- 40 dkg cukru moučka
- 40 dkg sušeného mléka
- 3 lžíce oleje
- 5 lžic vody (dle hmoty přidávat opatrně)
- 2 bílky
- 3 lžíce medu
- potravinářská barva
- mandlové aroma
Postup Dort králíček s tlapkami
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s cukrem a vanilkou, přidáme 4 lžíce horké vody, postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků a kakao, pokud chceme korpus tmavý. Pečeme cca 30-45 minut na 170°C. Pekla jsem dva korpusy, světlý a tmavý, prořízla na 2 poloviny a při mazání jsem prostřídala díly.
Krém: uvaříme z mléka a pudinků hustou kaši a necháme vychladnout. Do změklého másla zašleháme cukr a postupně i pudinkovou kaši.
Spodní díl korpusu pomažeme marmeládou a krémem, střídáme díly a mažeme krémem, nakonec korpus celý pomažeme shora i po obvodu krémem a dáme zatuhnout do lednice.
Suroviny na marcipán zpracujeme v míse tak dlouho, až nám vznikne tužší hmota podobná modelíně (nesmí se lepit k rukám - popřípadě drobit, v tom případě přidávám lžičku vody nebo moučkový cukr, s vodou opatrně, aby směs hodně nezřídla, nešla by válet). Dále už jen obarvit barvami a vytvořit dortík dle představ....