Frankfurtska fazolacka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 konzervy cervenych fazoli
- 1/2 konzervy bilych fazoli
- 1/2 konzervy cocky
- 1 nakrajena cibulka
- 1 nastrouhana mrkev
- 1-2 brambory na kosticky
- utreny cesnek (mnozstvi jak kdo rad)
- nakrajena uzena klobaska/parecek
- platek masla
- kousek speku
- 1 PL hladke mouky
- vyvar
- KORENI:
- mleta cervena paprika
- majoranka
- pepr
- trosku soli
Postup Frankfurtska fazolacka
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpustíme ve větším hrnci společně s kousky špeku. Přidáme cibulku a orestujeme, přidáme nastrouhanou mrkev a ještě chvíli restujeme.
Když začne mrkev pouštět barvu, ztlumíme plamen, přidáme česnek, promícháme a zasypeme směsí hladké mouky a červené papriky (1 polévková lžíce mouky a 1 čajová lžička papriky) a důkladně promícháme.
Rychle přilijeme trošku vývaru, vymícháme dohladka a pokračujeme postupným přiléváním vývaru (za stálého míchání). Přidáme majoránku, pepř a podle chuti špetku soli. Necháme cca 15 minut provařit a přidáme čočku.
Opět necháme polévku pořádně provařit (aspoň 30 minut) a přidáme klobásku. Necháme vařit dalších 15 minut a přidáme červené fazolky.
Poté znovu vaříme cca 10 minut a přidáme bílé fazolky, provaříme a nakonec přidáme bramboru. Když jsou brambory měkké, polévka je hotová. Okořeníme dle chuti, je-li třeba.