Polévka frankfurtská s párkem a bramborem
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g frankfurtských párků
- 300 g brambor
- 70 g sádla
- 100 g cibule
- 7 g mleté papriky
- 70 g hladké mouky
- pepř mletý
- voda
- 4 stroužky česneku
- sůl
- tekuté polévkové koření
- petrželová nať
Postup Polévka frankfurtská s párkem a bramborem
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na 2/3 sádla osmažíme dorůžova cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou zásmažku. Do zásmažky přidáme mletou papriku, polévkové koření, zalijime vodou (množtví podle porcí), prošleháme a povaříme.
Zvlášť ve vodě předvaříme oloupané brambory, které jsme nakrájeli na menší kostky. Na sádle na pánvi opečeme na plátky nakrájené párky.
Do základu polévky přidáme předvařené brambory, opečené párky, propasírovaný česnek, sůl, pepř a ještě krátce povaříme.
Při podávání polévku posypeme nakrájenou petrželkou.