Polévka frankfurtská s párkem a bramborem

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g frankfurtských párků
300 g brambor
70 g sádla
100 g cibule
7 g mleté papriky
70 g hladké mouky
pepř mletý
voda
4 stroužky česneku
sůl
tekuté polévkové koření
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na 2/3 sádla osmažíme dorůžova cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou zásmažku. Do zásmažky přidáme mletou papriku, polévkové koření, zalijime vodou (množtví podle porcí), prošleháme a povaříme.

  2. Zvlášť ve vodě předvaříme oloupané brambory, které jsme nakrájeli na menší kostky. Na sádle na pánvi opečeme na plátky nakrájené párky.

  3. Do základu polévky přidáme předvařené brambory, opečené párky, propasírovaný česnek, sůl, pepř a ještě krátce povaříme.

  4. Při podávání polévku posypeme nakrájenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!