Frankfurtská polévka s fazolemi

Recepty, Polévky

Suroviny

5 nožiček tenkých párků
plechovka bílých fazolí (měla jsem v rajčatové šťávě)
velká cibule
3-4 brambory
3-4 stroužky česneku
1 lžíce sádla
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
2 rovné lžíce sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
cca 1,5 l vývaru nebo vody + bujon
libeček (snítka)
majoránka
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Rozpustíme sádlo a přidáme cibuli a kmín. Restujeme dozlatova a vmícháme česnek. Krátce opečeme, zasypeme paprikami a po zamíchání i moukou. Chvíli mícháme a zalijeme vývarem.

  2. Přivedeme k varu, přidáme brambory a libeček. Vaříme asi 10 minut a vsypeme nakrájené párky. Vaříme do změknutí brambor,pak přidáme fazole (dala jsem i s nálevem). Vše krátce povaříme a dochutíme. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!