Frankfurtská polévka s fazolemi
Recepty, PolévkySuroviny
- 5 nožiček tenkých párků
- plechovka bílých fazolí (měla jsem v rajčatové šťávě)
- velká cibule
- 3-4 brambory
- 3-4 stroužky česneku
- 1 lžíce sádla
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- 2 rovné lžíce sladké papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- cca 1,5 l vývaru nebo vody + bujon
- libeček (snítka)
- majoránka
- sůl
- pepř
- kmín
Postup Frankfurtská polévka s fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Rozpustíme sádlo a přidáme cibuli a kmín. Restujeme dozlatova a vmícháme česnek. Krátce opečeme, zasypeme paprikami a po zamíchání i moukou. Chvíli mícháme a zalijeme vývarem.
Přivedeme k varu, přidáme brambory a libeček. Vaříme asi 10 minut a vsypeme nakrájené párky. Vaříme do změknutí brambor,pak přidáme fazole (dala jsem i s nálevem). Vše krátce povaříme a dochutíme. Podáváme s pečivem.