Nepečený jogurtový dort
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 300 g máslových sušenek (Marína)
- 100 g másla
- 70 g bílého máku
- Krém:
- 500 ml jogurtu
- 100 g medu
- 0,5 dl mléka
- želatina na na 500-600 ml tekutiny
- drobné ovoce (nemusí být)
- kakao nebo skořice
Postup Nepečený jogurtový dort
Postup přípravy receptu
-
Keksy rozmixujeme.
Pridáme zmäknuté maslo a zomletý mak. Dobre prepracujem na cesto.
Dno tortovej formy (priemer cca 23 cm) vyložíme papierom na pečenie alebo fóliou. Cesto dobre utlačíme na dno.
Na cesto rozsypeme drobné ovocie, ale nie je to nutné, ovocie možno vynechať.
V mlieku necháme 10 min postáť želatínu a potom ju na slabom plameni rozpustíme. Želatínu vmiešame do jogurtu spolu s tekutým medom a limetkovou šťavou.
Krém nalejeme na korpus. Dáme do chladničky dobre stuhnúť, aspoň na 6 hodín, najlepšie na noc. Potom tortu vyberieme a posypeme kakaom alebo škoricou.