Ořechové oválky s karamelovým krémem
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 210 hladké mouky
- 70 g moučkového cukru
- 140 g mletých ořechů
- 140 g másla
- 1 PL kakaa holandské typu
- 2 žloutky
- citronová kůra
- Krém:
- karamelové salko
- 250 g másla
- rum
- čokoládová poleva
- karamelové hobliny
Postup Ořechové oválky s karamelovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme aspoň 2 hodiny v chladnu. Vyválíme a vypichujeme oválky. Pečeme na 190´C cca 7-8 min. Po vychladnutí hladkou špičkou plníme krémem. Po ztuhnutí poléváme čokoládovou polevou a zdobíme karamelovými hoblinami.
Krém: máslo utřeme, přidáme plechovku karamelového mléka, vyšleháme a na závěr přidáme trochu rumu.