Ořechové oválky s karamelovým krémem

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
210 hladké mouky
70 g moučkového cukru
140 g mletých ořechů
140 g másla
1 PL kakaa holandské typu
2 žloutky
citronová kůra
Krém:
karamelové salko
250 g másla
rum
čokoládová poleva
karamelové hobliny

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme aspoň 2 hodiny v chladnu. Vyválíme a vypichujeme oválky. Pečeme na 190´C cca 7-8 min. Po vychladnutí hladkou špičkou plníme krémem. Po ztuhnutí poléváme čokoládovou polevou a zdobíme karamelovými hoblinami.

  2. Krém: máslo utřeme, přidáme plechovku karamelového mléka, vyšleháme a na závěr přidáme trochu rumu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!