Arašídovo-čokoládové muffiny bez lepku, mléka a vajec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 125 g arašídové mouky (Adveni Medical)
- 325 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
- 125 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky Xanthanu
- 3 lžíce oleje
- 450 ml vody
- 2 lžíce drobně nasekaných nesolených arašídů
- 2 lžíce nasekané hořké čokolády bez obsahu mléka
Postup Arašídovo-čokoládové muffiny bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Oba druhy mouky promícháme s cukrem, práškem do pečiva a xathanem.
Přilijeme olej a vodu a metličkou nebo ručním šlehačem vypracujeme středně husté těsto.
Na závěr vmícháme posekané arašídy a čokofloky.
Formičky na muffinky (silikonové nebo papírové košíčky vložené do formy) naplníme těstem asi do dvou třetin, vršky můžeme ještě posypat čokofloky a arašídy, a vložíme do trouby předehřáté na 160°C, do které na dno vložíme plecháček s vodou.
Pečeme asi 25-30 minut, propečení zkoušíme špejlí. Používáme-li silikonové formičky, vyklepneme muffinky ještě vlažné, aby se odspodu nezapařily.
Pokud pečeme muffiny v kovové formě vyložené papírovými košíčky, vyndáme teplé muffiny z formy a necháme je vydýchat jen v papírovém košíčku.