Krůtí maso v pikantní pórkové omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g krůtího masa
- 1 větší pórek
- olej
- 1 plná lžička kari
- 3 stroužky česneku
- chilli papričky dle chuti
- 1 malá plechovka rajského protlaku 70 g
- necelá lžička cukru krupice
- sůl
- pepř mletý
- 100 ml smetany ke šlehání nebo zakysané
Postup Krůtí maso v pikantní pórkové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na trošce oleje ze všech stran. Přisypeme pokrájený pórek a dále smažíme dosklovata. Vmícháme kari, cukr, protlak a drobně nasekaný česnek s chilli papričkou dle chuti. Ještě krátce smažíme, necháme vše společně rozvonět a poté podlijeme cca 200 ml vývaru nebo vody.
Pod poklicí dusíme doměkka za častého promíchání a případného podlití. Před koncem dušení vmícháme smetanu a provaříme již bez poklice. Pokud použijeme smetanu zakysanou, vmícháme ji bez dalšího vaření. Dle chuti dosolíme a opepříme.
Podáváme s rýží, těstovinami nebo bramborem.