Kančí rolky na špekovém zelí
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 4 silnější plátky kančí krkovice (cca 850 g)
- 1/2 hlávky bílého hlávkového zelí
- 1 větší cibule
- 12 delších plátků anglické slaniny
- 4 lžičky krenexu
- 4 cm silně ukrojený kus Debrecínského špeku
- 150 ml tekutiny (vývar, voda nebo bílé víno)
- mletý pepř
- sůl
- Dále:
- 2 cibule
- tuk na smažení
Postup Kančí rolky na špekovém zelí
Postup přípravy receptu
-
Ze zelí vykrojíme košťál, odebereme 4 vrchní listy a ty v míse zalijeme vroucí vodou. Po 2 minutách vodu slijeme.
Špek nakrájíme na drobné kostičky a v pánvi ho necháme osmažit do zlatavé barvy. Poté ho odebereme stranou a tuk v pánvi ponecháme.
Zelí nakrájíme na úzké nudličky a cibuli nadrobno. Dáme do nádoby pomalého hrnce, přidáme vyškvařený špek, osolíme a promícháme.
Plátky masa po obou stranách naklepeme, osolíme, opepříme a z vnitřní strany potřeme krenexem. Na každý plátek masa dáme 3 plátky anglické slaniny, list spařeného zelí a pevně zamotáme do rolky. Zajistíme párátky nebo nití a na pánvi v tuku po špeku je ze všech stran prudce opečeme. Rolky vtlačíme do zelí, podlijeme tekutinou a hrnec přiklopíme poklicí.
Program pomalého hrnce nastavíme na II. stupeň a necháme pracovat 4 hodiny. Po uplynutí času měkké maso vyndáme, odstraníme nitě (párátka) a naporcujeme. Podáváme s vařenými bramborami, které ochutíme na tuku osmaženou cibulí.