Kančí kýta na černém pivu
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg kančí kýty
- sůl a pepř
- 5 stroužků česneku (i více)
- 1 cibule
- 150 g anglické slaniny
- snítka rozmarýnu
- 1 bobkový list
- lžíce sádla
- 300-500 ml černého piva
- 100 ml vody
Postup Kančí kýta na černém pivu
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme od blan. Česnek rozetřeme se solí a maso jím potřeme a opepříme. V pekáčku rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Pak přidáme sádlo a maso ze všech stran zprudka opečeme. Přidáme bobkový list, rozmarýn a zalijeme pivem a vodou. Pečeme v troubě na 190 st. doměkka. Maso během pečení obracíme a poléváme výpekem, pokud je potřeba, podlijeme ještě trochu vodou
Měkké maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme na teple. Šťávu vysmahneme, (před vysmahnutím vyndáme bobkový list a rozmarýn), zaprášíme moukou, promícháme a trochu podlijeme vodou. Krátce provaříme.