Kančí kýta na černém pivu

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg kančí kýty
sůl a pepř
5 stroužků česneku (i více)
1 cibule
150 g anglické slaniny
snítka rozmarýnu
1 bobkový list
lžíce sádla
300-500 ml černého piva
100 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme od blan. Česnek rozetřeme se solí a maso jím potřeme a opepříme. V pekáčku rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Pak přidáme sádlo a maso ze všech stran zprudka opečeme. Přidáme bobkový list, rozmarýn a zalijeme pivem a vodou. Pečeme v troubě na 190 st. doměkka. Maso během pečení obracíme a poléváme výpekem, pokud je potřeba, podlijeme ještě trochu vodou

  2. Měkké maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme na teple. Šťávu vysmahneme, (před vysmahnutím vyndáme bobkový list a rozmarýn), zaprášíme moukou, promícháme a trochu podlijeme vodou. Krátce provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!