Čočkovo - mrkvové kari
Recepty, LuštěninySuroviny
- 150 ml hnědé čočky
- 3 středně velké mrkve
- 1 lžíce ghee
- 2 velké cibule
- 1 zelená chilli paprička
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 2 rajčata
- 150 ml kokosového mléka
- voda dle potřeby
- sůl
- 1/2 lžičky garam masala
Postup Čočkovo - mrkvové kari
Postup přípravy receptu
-
Sosovicu si namocime na hodinu vo vode tak, aby bola celkom ponorena.
V hrnci si zohrejeme ghee a opecieme do sklovita nadrobno nakrajanu cibulu. Pridame chilli papricku, kurkumu a mlety koriander, nechame uvolnit vonu korenin.
Pridame nadrobno nakrajane paradajky a opekame, kym nezmaknu. Tuto masu nechame vychladnut. Vychladnutu dame do mixera, prilejeme kokosove mlieko a 50 ml vody a vymixujeme na hustu omacku. Tuto omacku vylejeme naspat do hrnca.
Do omacky dame sosovicu (vodu, v ktorej bola namacana zlejeme prec), ocistenu a na male kusky nakrajanu mrkvu a prilejeme pohar vody (alebo podla potreby). Kari privedieme k varu, pridame garam masala. Varime, kym sosovica nie je makka, asi 15-20 minut a ked je sosovica makka, kari osolime. Horucu vodu mozete priliat podla potreby pocas varenia, ale dajte pozor, aby to nebolo prilis riedke. Podavame s ryzou.