Hovězí kostky v okurkách
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 200 g hovězího předního masa
- 1 menší cibule
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1/2 lžičky soli
- 1 kulička nového koření
- 1/4 bobkového listu
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 sladkokyselá okurka
- hotová světlá jíška nebo hladká mouka
- 100 ml ke šlehání
Postup Hovězí kostky v okurkách
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
Na oleji usmažíme nakrájenou cibuli do růžova, přidáme nakrájené maso, zamícháme a osolíme. Přidáme nové koření, bobkový list, opět zamícháme a přiklopíme poklicí.
Hovězí kostky dusíme na mírném plameni, maso pustí šťávu. Vydusíme na tuk, přidáme hořčici a podlijeme vodou. Za občasného zamíchání a podlévání maso udusíme do měkka.
Poté přidáme nakrájenou okurku, zahustíme, provaříme, vmícháme smetanu a odstavíme. Podáváme s knedlíkem.