Hovězí kostky v okurkách

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

200 g hovězího předního masa
1 menší cibule
1 lžíce slunečnicového oleje
1/2 lžičky soli
1 kulička nového koření
1/4 bobkového listu
1 lžička plnotučné hořčice
1 sladkokyselá okurka
hotová světlá jíška nebo hladká mouka
100 ml ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostky.

  2. Na oleji usmažíme nakrájenou cibuli do růžova, přidáme nakrájené maso, zamícháme a osolíme. Přidáme nové koření, bobkový list, opět zamícháme a přiklopíme poklicí.

  3. Hovězí kostky dusíme na mírném plameni, maso pustí šťávu. Vydusíme na tuk, přidáme hořčici a podlijeme vodou. Za občasného zamíchání a podlévání maso udusíme do měkka.

  4. Poté přidáme nakrájenou okurku, zahustíme, provaříme, vmícháme smetanu a odstavíme. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!