Farářské kotlety

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 kotlety nebo plátky karé
sůl a pepř
máslo a strouhanku na vymazání a vysypání zapékací mísy
1 - 2 cibule (velké)
česnek 4 stroužky nebo podle chuti
lžíce oleje pod cibuli
červené víno (nebo může být i pivo) na podlití
trochu majoránky
smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety vykostíme (nebo koupíme rovnou karé), naporcujeme na plátky, ty naklepeme, osolíme a opepříme je. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Maso naskládáme do mísy. Zvlášť usmažíme cibuli a česnek do zlatova a přidáme na maso. Může se podlít červeným vínem nebo pivem, nebo jen vodou (vývarem) - asi 1 - 2 lžíce na porci. Přikryjeme a pečeme v troubě při 180 st. C.

  2. Když je maso měkké, posypeme ho majoránkou a zalijeme smetanou ke šlehání a ještě chvíli povaříme, šťávy by nemělo být mnoho. Podáváme s rýží nebo brambory.

  3. Tento recept snese mnoho obměn, mohou se přidat během pečení žampióny, nebo na kotlety přidat ke konci pečení sýr (strouhaný nebo plátky), nebo podle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!