Farářské řízky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové kýty nebo i jiné maso
- 30 dkg tvrdého sýra (30% eidam)
- 50 g másla
- sůl
- pepř
- 2 větší cibule
- 2 smetany na vaření
- hladká mouka
- plnotučná hořčice
Postup Farářské řízky
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a z jedné strany zaprášíme moukou.
Touto stranou maso naskládáme na plech předem vymazaný větší vrstvou másla.
Vrchní stranu plátků potřeme hořčicí a posázíme kolečky cibule.
Sýr nastrouháme na nasypeme na plátky.
Vše zalijeme smetanou a dáme do trouby.
Pečeme asi 45 minut na 180°C.
Vhodná příloha jsou brambory.