Farářské řízky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové kýty nebo i jiné maso
30 dkg tvrdého sýra (30% eidam)
50 g másla
sůl
pepř
2 větší cibule
2 smetany na vaření
hladká mouka
plnotučná hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a z jedné strany zaprášíme moukou.

  2. Touto stranou maso naskládáme na plech předem vymazaný větší vrstvou másla.

  3. Vrchní stranu plátků potřeme hořčicí a posázíme kolečky cibule.

  4. Sýr nastrouháme na nasypeme na plátky.

  5. Vše zalijeme smetanou a dáme do trouby.

  6. Pečeme asi 45 minut na 180°C.

  7. Vhodná příloha jsou brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!