Kapr na cibuli a jablkách s bramborovo-kapustovou kaší

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filety z kapra
1 velká cibule
2 menší jablka
50 g anglické slaniny
400 g brambor
1/2 střední hlávky kapusty
máslo
mléko
olivový olej
citronová šťáva
sůl
pepř
čerstvý tymián

Postup přípravy receptu

  1. Do zapékací misky rozložíme plátky slaniny, cibuli nakrájíme na tenká kolečka a rozložíme na slaninu. Porce kapra osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a položíme na cibuli. Jablka zbavíme jadřinců, nakrájíme na kolečka a poklademe je na rybu.

  2. Přidáme tymián a vše zakápneme olivovým olejem, misku přikryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180°C cca 30 minut (posledních 10 minut odkryté).

  3. Oloupané brambory a kapustu nakrájíme na malé kousky, uvaříme doměkka a s máslem a horkým mlékem vyšleháme na kaši. Dochutíme solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!