Kapr na cibuli a jablkách s bramborovo-kapustovou kaší
Recepty, RybySuroviny
- 2 filety z kapra
- 1 velká cibule
- 2 menší jablka
- 50 g anglické slaniny
- 400 g brambor
- 1/2 střední hlávky kapusty
- máslo
- mléko
- olivový olej
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
- čerstvý tymián
Postup Kapr na cibuli a jablkách s bramborovo-kapustovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Do zapékací misky rozložíme plátky slaniny, cibuli nakrájíme na tenká kolečka a rozložíme na slaninu. Porce kapra osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a položíme na cibuli. Jablka zbavíme jadřinců, nakrájíme na kolečka a poklademe je na rybu.
Přidáme tymián a vše zakápneme olivovým olejem, misku přikryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180°C cca 30 minut (posledních 10 minut odkryté).
Oloupané brambory a kapustu nakrájíme na malé kousky, uvaříme doměkka a s máslem a horkým mlékem vyšleháme na kaši. Dochutíme solí.