Telecí v rajčatové omáčce
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g telecí kýty
- 1/2 plechovky sekaných rajčat
- 1 cibule
- 2 vejce natvrdo
- 100 g šunky nakrájené na nudličky
- 1 polévková lžíce černé olivy nakrájené na kolečka (cca 1 PL)
- zelená petrželka
- máslo
- olej
- hladká mouka
- 400 ml vývar
- pepř
- sůl
Postup Telecí v rajčatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytek mouky oklepeme.
Na másle s olejem maso restujeme a vyjmeme.
Do výpeku dáme cibuli nakrájenou na slabá půlkolečka, zesklovatíme, vrátíme maso, zalijeme drcenými rajčaty (můžeme podlít i trochou bílého vína), podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Podle potřeby podléváme.
Ke konci dušení přidáme šunku, pokrájené bílky a olivy.
Žloutky jemně nastrouháme do omáčky, trošku si necháme na ozdobu při podávání. Nakonec vmícháme posekanou petrželku.
Je možné omáčku zjemnit 1 PL smetany na vaření.