Telecí v rajčatové omáčce

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g telecí kýty
1/2 plechovky sekaných rajčat
1 cibule
2 vejce natvrdo
100 g šunky nakrájené na nudličky
1 polévková lžíce černé olivy nakrájené na kolečka (cca 1 PL)
zelená petrželka
máslo
olej
hladká mouka
400 ml vývar
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytek mouky oklepeme.

  2. Na másle s olejem maso restujeme a vyjmeme.

  3. Do výpeku dáme cibuli nakrájenou na slabá půlkolečka, zesklovatíme, vrátíme maso, zalijeme drcenými rajčaty (můžeme podlít i trochou bílého vína), podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  4. Podle potřeby podléváme.

  5. Ke konci dušení přidáme šunku, pokrájené bílky a olivy.

  6. Žloutky jemně nastrouháme do omáčky, trošku si necháme na ozdobu při podávání. Nakonec vmícháme posekanou petrželku.

  7. Je možné omáčku zjemnit 1 PL smetany na vaření.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!