Pudinkový dezert s jablky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 0,5 l mléka
- 1 vanilkový pudink
- 1 čokoládový pudink
- 2 jablka
- špetka skořice
- pískový cukr
- hrnek vody
- lžička marmelády nebo kolečka banánu (nemusí být)
Postup Pudinkový dezert s jablky
Postup přípravy receptu
-
Jablíčka zbavíme jadérek, nakrájíme je i se slupkou na kostičky. Dáme je do kastrolku, zalijeme vodou, přidáme skořici, 3 lžičky cukru a dáme dusit (pod pokličkou).
Nachystáme si dvě porcelánové nebo skleněné misky (cca 300-400 ml) a lehce vymažeme máslem (tenkou vrstvičku).
Až máme jablka poloměkké ztlumíme oheň na minimum. Do 1/4 hrnečku nalijeme vodu a rozkvedláme v ní vanilkový pudink.
Do druhého kastrolku dáme vařit čokoládový puding (klasicky s mlékem). Mezitím co vaříme čokoládový puding, vlijeme vanilkový (co jsme si namíchali s vodu) k jablkům a minutku povaříme.
1/2 uvařeného čokoládového pudingu rozdělíme do misek, na něj dáme do každé misky polovinu jablečné směsi a završíme druhou polovinou čokoládového pudingu. Poklademe piškoty (rovnou ploškou nahoru) a dáme vychladit.
Před podáváním opatrně vyklopíme na talíř a můžeme ozdobit lžičkou tekuté marmelády nebo lepší variantou: kolečka banánu a troškou šlehačky.