Banánová buchta s tvarohovo-pudinkovým krémem - z hrníčku

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
60 g krupicového cukru
1/2 vanilkového cukru
1 vejce
1 zralejší banán - 125 g dužiny
60 g mléka
1 lžíce rumu
50 g oleje
125 g polohrubé mouky
1/3 prášku do pečiva
trochu másla nebo jiného tuku na vymazání hrníčků
trochu strouhaného kokosu na vysypání hrníčků
Krém:
125 g tvarohu z vaničky
100 g mléka
1 lžíce rumu
zhruba 1/2 kokosového nebo jiného pudinku bez vaření Creme Olé
moučkový cukr dle potřeby cca 20 g
zdobení na povrch dle své fantazie

Postup přípravy receptu

  1. Hrníčky vhodné na pečení vymažeme tukem a vysypeme kokosem.

  2. Cukr, vanilkový cukr a celé vejce vyšleháme nejlépe ručním šlehačem do hustější pěny. Pak při nejnižších otáčkách lehce vmícháme rozmačkaný banán a pak střídavě olej s mlékem a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vzniklým řidším těstem naplníme hrníčky do 2/3 výšky.

  3. Vložíme je do předehřáté trouby, horkovzduch 155 - 160°C a pečeme zhruba 35 - 40 minut. Tento čas je pouze orientační. Naplněné hrníčky jsem dávala do trouby na plechu. Po upečení je necháme vychladnout.

  4. Mezitím připravíme krém. Lehce prošleháme tvaroh s mlékem, rumem a moučkovým cukrem. Pak zašleháme pudinkový prášek a šleháme tak dlouho, až vznikne tužší krém. Pudinkového prášku dáme dle potřeby. Pokud je třeba, tak přisladíme. Krém vložíme do zdobícího sáčku s kovovou řezanou špičkou.

  5. Připravíme odložené hrníčky, vypíchneme nebo vydlabeme středy a naplníme krémem. Povrch dozdobíme dle své fantazie a možností.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!