Bramborové šišky se slaninou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

400 g vařených brambor (klidně zbylých od oběda)
1-2 stroužky česneku
sůl
1 vejce
cca 80 g hrubé mouky, dle potřeby
cca 12 plátků slaniny anglické nebo česnekové, moravské, paprikové, pikant...
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vařené, oloupané, zchladlé brambory nastrouháme nebo rozšťoucháme, přidáme vejce, dochutíme solí, česnekem a promícháme. Dle moučnatosti brambor přisypeme tolik mouky, abychom vytvořili vláčné, ne příliš tuhé těsto, do kterého se nám bude dobře balit slanina.

  2. Těsto rozdělíme na dílky o váze cca 50 - 55 gramů, na pomoučněném stole nebo v dlani je zploštíme do placičky, do jejich středu položíme ruličku slaniny, které těstem obalíme.

  3. Smažíme v rozpáleném oleji nebo sádle ze všech stran dozlatova.

  4. Podáváme s kysaným nebo dušeným zelím jako hlavní chod, nebo klidně vychladlé a rozkrojené, jako chuťovku, například k pivu nebo vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!