Pečená hnízda

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg mletého vepřového
1 cibule
13 g soli (vyzkoušeno)
pepř
škrobová moučka
Náplň:
150 g strouhaného sýru (Gouda, Eidam...)
2 vejce
kysaná smetana - tolik, aby vznikla hustá kaše
kopr, petrželka, pažitka...

Postup přípravy receptu

  1. Dobře prohněteme maso s cibulí, pepřem a solí, vyválíme do šišky a rozdělíme na osm kusů, z kterých následně vyrobíme na prkénku, posypaném škrobovou moučkou, koule.

  2. Koule potom rozplácneme a sklenkou vyrobíme misky.

  3. Vyskládáme je na pomaštěný plech a zamíchanou náplní stejnoměrně vyplníme misky (hnízda).

  4. Pečeme asi 30 min. při teplotě 200°C. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!