Kakaový řez s pudinkovým krémem a kokosem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
4 vejce
5 lžic cukru krystal
5 lžic hladké mouky
100 ml oleje
100 ml vody
1 lžíce kakaového prášku
1 balíček kypřícího prášku
1 vanilkový cukr
Krém:
500 ml mléka
5 lžic cukru krystal
5 lžic hladké mouky
1 balíček pudinku
(na fotografii je kokosový, ale můžeme dát dle chuti)
150 g strouhaného kokosu
150 g změklého másla
Poleva:
200 g čokolády na vaření
4 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Příprava těsta: Zapneme troubu na 200°C. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Přimícháme cukr krystal i vanilkový cukr, pak zašleháme žloutky a nakonec přidáme a zašleháme ostatní suroviny - olej, vodu, mouku, kakao, kypřící prášek. Tuto směs nalejeme na vyšší plech o rozměrech cca 30x30 cm, který jsme buď vymazali tukem a vysypali kokosem a nebo vyložili pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a necháme péct cca 25 minut.

  2. Příprava krému: Mouku, cukr a pudinkový prášek rozmícháme v 200 ml mléka. Zbylých 300 ml přivedeme k varu, přilijeme rozmíchanou směs a vaříme do zhoustnutí. Po zchladnutí velmi hustého pudinku přidáme změklé máslo, kokos a vše vyšleháme.

  3. Když máme buchtu zchladlou, natřeme na ni krém. Roztopíme čokoládu, přidáme olej, rozmícháme, vlažné nalijeme na rozetřený krém a uhladíme polevu po celé ploše. Nakonec můžeme posypat ještě strouhaným kokosem a dáme do lednice, aby čokoláda ztuhla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!