Kakaový řez s pudinkovým krémem a kokosem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 5 lžic cukru krystal
- 5 lžic hladké mouky
- 100 ml oleje
- 100 ml vody
- 1 lžíce kakaového prášku
- 1 balíček kypřícího prášku
- 1 vanilkový cukr
- Krém:
- 500 ml mléka
- 5 lžic cukru krystal
- 5 lžic hladké mouky
- 1 balíček pudinku
- (na fotografii je kokosový, ale můžeme dát dle chuti)
- 150 g strouhaného kokosu
- 150 g změklého másla
- Poleva:
- 200 g čokolády na vaření
- 4 lžíce oleje
Postup Kakaový řez s pudinkovým krémem a kokosem
Postup přípravy receptu
-
Příprava těsta: Zapneme troubu na 200°C. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Přimícháme cukr krystal i vanilkový cukr, pak zašleháme žloutky a nakonec přidáme a zašleháme ostatní suroviny - olej, vodu, mouku, kakao, kypřící prášek. Tuto směs nalejeme na vyšší plech o rozměrech cca 30x30 cm, který jsme buď vymazali tukem a vysypali kokosem a nebo vyložili pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a necháme péct cca 25 minut.
Příprava krému: Mouku, cukr a pudinkový prášek rozmícháme v 200 ml mléka. Zbylých 300 ml přivedeme k varu, přilijeme rozmíchanou směs a vaříme do zhoustnutí. Po zchladnutí velmi hustého pudinku přidáme změklé máslo, kokos a vše vyšleháme.
Když máme buchtu zchladlou, natřeme na ni krém. Roztopíme čokoládu, přidáme olej, rozmícháme, vlažné nalijeme na rozetřený krém a uhladíme polevu po celé ploše. Nakonec můžeme posypat ještě strouhaným kokosem a dáme do lednice, aby čokoláda ztuhla.