Hrníčkový kakaový koláč s tvarohem a rybízem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky 250 ml polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 3 rovné lžíce kakaa
- 1 kypřící prášek
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- půl hrnku slunečnicového oleje
- 1 lžička vanilkové příchuti
- 1 lžička octa
- Náplň:
- 1 tvaroh 250 g ve vaničce
- 1 bílý jogurt 150 g
- 3 lžíce mléka
- 1 lžíce cukru
- půl sáčku vanilkového pudinku
- 3-4 hrnky rybízu bez stopek
Postup Hrníčkový kakaový koláč s tvarohem a rybízem
Postup přípravy receptu
-
Dáme předehřát troubu na 180° C. Do mísy prosejeme mouku, přidáme všechny sypké ingredience a dobře promícháme. Do hrnečku dáme polovinu mléka, v něm rozkvedláme vejce a vlijeme do mísy k moučné směsi. Přidáme půl hrnku oleje a druhou polovinu mléka, vanilkovou příchuť a lžičku octu.
Vše důkladně promícháme a 2/3 těsta vlijeme do pekáčku cca 32x23 cm vyloženého papírem na pečení a stěrkou rozprostřeme po celé ploše. V menší misce smícháme tvarohovou náplň, po lžících ji dáme na těsto a celé zakryjeme. Na tvarohovou náplň dáme rybíz, můžeme, ale nemusíme posypat trochou cukru.
Zbylou 1/3 těsta zředíme 3-4 lžícemi mléka, aby byla tekutá a pomocí lžíce ji cik-cak nalijeme po celé vrstvě rybízu. Dáme péct 25-35 minut (podle trouby), zkusíme špejlí, vypneme troubu a necháme cca 10 minut v zavřené. Upečený koláč necháme zcela vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.