Hrníčkový nadýchaný perník
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky hladké mouky
- 1/3 hrnku cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 1 vajíčko
- 4 lžičky kakaa
- 3 lžíce medu
- 1 kypřící prášek do perníku
- Lze přidat: citrónovou kůru, mandle
Postup Hrníčkový nadýchaný perník
Postup přípravy receptu
-
Nejprve smícháme všechny suché ingredience (hladká mouka, cukr, kypř. pr. do perníku, kakao). Dále přidáme i zbytek a důkladně mícháme, dokud nevznikne lepkavé těsto.
Vymažeme a vysypeme pekáč (já vždy vymažu máslem a vysypu hrubou moukou, ale máslo jde zaměnit za olej a mouka může být i polohrubá). Rozehřejeme troubu na 180°. Těsto dáme do pekáče a pečeme přibližně 40 minut.
Po upečení perník vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Před podáváním na něj můžeme ještě dát nějakou z polev (čokoládovou polevu, citrónovou polevu) nebo ho poprášit cukrem moučkou.