Ovarová polévka s bramborami a fazolemi

Recepty, Polévky

Suroviny

1,5 l silného vývaru (z vepřového masa)
4-5 brambor
1 konzerva červených fazolí
4 jarní cibulky
2 stroužky česneku
1 lžíce másla
2 lžíce mouky
2 lžičky čubrice
celerová nať
petrželková nať
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do vývaru.

  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zašleháme ji do polévky.

  3. Přidáme bílé části cibulek, prolisované stroužky česneku, ochutíme solí, čubricou a vaříme do změknutí brambor.

  4. Fazole propláchneme, vložíme do polévky spolu s celerovými lístky a necháme ještě přejít varem.

  5. Na závěr hotovou polévku posypeme jemně pokrájenou cibulkovou natí a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!