Ovarová zeleninová polévka se ztraceným vejcem dle hajného ze „Šlajfu“
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g hovězího zadního masa
- 1 žlutá cibule
- 1 velký rajský protlak
- 1 velká plechovka červených fazolí
- 1 malá plechovka bílých malých fazolí
- 3 stroužky česneku
- chilli
- 1 paliva paprička
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 2 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce cukru
- 1/5 litrů vývaru
Postup Ovarová zeleninová polévka se ztraceným vejcem dle hajného ze „Šlajfu“
Postup přípravy receptu
-
Ovarový vývar přivedu v hrnci k varu.
Do vroucího vývaru vsypu cibuli, česnek a celerovou nať na drobno nakrájenou, na drobné proužky nakrájenou kořenovou zeleninu a jarní cibulku nakrájenou na kolečka, růžičkovou kapustu na čtvrtky a dále přisypu koření. Vařím do měkka. Dochutím solí.
Podávám tak, že na dno misky nebo talíře položím ztracené vejce a zaliji polévkou a ozdobím petrželkou.