Rozhuda

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1 vanička měkkého tvarohu (250 g)
120 g másla
1 cibule (malá)
několik snítek pažitky
1/2 lžičky drceného kmínu
2 lžičky mleté papriky
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Máslo nechte chvíli stát při pokojové teplotě, aby povolilo a šlo snadno rozetřít. Pak ho vložte do mísy a vařečkou trochu rozmíchejte.

  2. Z tvarohu vylijte uvolněnou tekutinu a teprve potom ho přidejte k máslu.

  3. Poprašte kmínem, paprikou, lehce osolte a důkladně smíchejte. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

  4. Pažitku nastříhejte nůžkami na malé kousky a jemně cibuli i pažitku vmíchejte do pomazánky.

  5. Pak už rozhudu jen namažte na pečivo a přikusujte k tomu třeba kousek šťavnaté kapie nebo rajčátka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!