Ovocný koláč z remosky

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
1 vanilkový cukr
citronová kůra, dle chuti
cca 180 g cukru krupice, dle sladkosti ovoce
320 g polohrubé mouky
prášek do pečiva (necelý)
1 dl oleje
1 dl mléka
cca 600 g sezónního nebo kompotovaného ovoce
cca 250 g drobenky

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce omyjeme, dle použitého druhu vypeckujeme, odstopkujeme, odstraníme jádřince... Remosku o průměru cca 33 cm vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

  2. V míse vyšleháme celá vejce s cukry do husté pěny, ke které přilijeme olej s mlékem a za stálého míchání přisypeme mouku s kypřidlem a citronovou kůrou. Vše vymícháme v hladké těsto, které nalijeme do připravené remosky.

  3. Na těsto nasypeme nebo naskládáme ovoce dle vlastní chuti (třešně, jahody, švestky, višně, meruňky, broskve...), které následně posypeme drobenkou, remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 45 minut dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.

  4. Po vychladnutí pokrájíme a podáváme. Kdo zvolí kyselejší ovoce (rybíz, meruňky...), může ještě před podáváním posypat koláč moučkovým cukrem, ale nutné to není.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!