Kuřecí se zeleninou a bulgurem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecích prsou
2 mrkve
1 kapie
1/2 malého celeru
3 stroužky česneku
1 pórek
2 cibule
olivový olej
1 lžíce sojové omáčky
100 ml vývar (bujon)
2 lžíce kečupu
1 lžička cukr
2 lžičky balzamikový ocet
2 lžičky Solamyl
chilli paprička
Sůl
Pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa odblaníme a nakrájíme na kostičky.

  2. Celer a mrkev očistíme a nakrájíme také na kostičky.

  3. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, pórek na silnější kolečka a česnek na plátky.

  4. Na pánvi na oleji opečeme maso a odložíme.

  5. V té samé pánvi orestujeme cibuli, přidáme mrkev, celer, česnek, kousek chilli papričky a krátce opečeme. Podlijeme vývarem a asi 10 minut povaříme.

  6. Přidáme sojovou omáčku, kečup ocet a cukr.

  7. Ve studené vodě rozmícháme Solamyl, zahustíme, přidáme kuřecí maso, pórek a ještě chvíli provaříme.

  8. Závěrem podle chuti dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bulgurem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!