Kuřecí se zeleninou a bulgurem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g kuřecích prsou
- 2 mrkve
- 1 kapie
- 1/2 malého celeru
- 3 stroužky česneku
- 1 pórek
- 2 cibule
- olivový olej
- 1 lžíce sojové omáčky
- 100 ml vývar (bujon)
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžička cukr
- 2 lžičky balzamikový ocet
- 2 lžičky Solamyl
- chilli paprička
- Sůl
- Pepř
Postup Kuřecí se zeleninou a bulgurem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa odblaníme a nakrájíme na kostičky.
Celer a mrkev očistíme a nakrájíme také na kostičky.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, pórek na silnější kolečka a česnek na plátky.
Na pánvi na oleji opečeme maso a odložíme.
V té samé pánvi orestujeme cibuli, přidáme mrkev, celer, česnek, kousek chilli papričky a krátce opečeme. Podlijeme vývarem a asi 10 minut povaříme.
Přidáme sojovou omáčku, kečup ocet a cukr.
Ve studené vodě rozmícháme Solamyl, zahustíme, přidáme kuřecí maso, pórek a ještě chvíli provaříme.
Závěrem podle chuti dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bulgurem.