Rychlá polévka z černých fazolí
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g černých fazoli (1/2 plechovky)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce červené kari pasty
- 2 lžíce másla
- 1 lžička oleje
- 1 mrkev (60 g)
- plátek celeru (60 g)
- 1 bramboru (150 g)
- půl cukety (110 g)
- vývar (zeleninový) nebo vodu
- 1 lžíce nasekaných stonků koriandru (třeba z mrazáku)
- sůl
- pepř
- chilli
- K podávání:
- lístky koriandru, libečku nebo petrželky
Postup Rychlá polévka z černých fazolí
Postup přípravy receptu
-
Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky. Slijeme fazole, propláchneme a necháme na sítu okapat. V hrnci na másle s olejem zesklovatíme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme mrkev, celer, brambor, kari pastu a orestujeme.
Přilijeme vývar a za mírného varu vaříme asi 10 minut, přidáme cuketu, fazole a koriandrové stonky. Dle chuti dáme sůl, pepř a chilli. Krátce povaříme, aby zelenina byla na skus. Při podávání přidáme lístky koriandru, libečku nebo petrželky.