Rychlá polévka z černých fazolí

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g černých fazoli (1/2 plechovky)
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce červené kari pasty
2 lžíce másla
1 lžička oleje
1 mrkev (60 g)
plátek celeru (60 g)
1 bramboru (150 g)
půl cukety (110 g)
vývar (zeleninový) nebo vodu
1 lžíce nasekaných stonků koriandru (třeba z mrazáku)
sůl
pepř
chilli
K podávání:
lístky koriandru, libečku nebo petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky. Slijeme fazole, propláchneme a necháme na sítu okapat. V hrnci na másle s olejem zesklovatíme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme mrkev, celer, brambor, kari pastu a orestujeme.

  2. Přilijeme vývar a za mírného varu vaříme asi 10 minut, přidáme cuketu, fazole a koriandrové stonky. Dle chuti dáme sůl, pepř a chilli. Krátce povaříme, aby zelenina byla na skus. Při podávání přidáme lístky koriandru, libečku nebo petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!