Jablečné hrk - hrk řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 150 g cukru krupice
- 200 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 6 polévkových lžic oleje
- 6 lžic teplé vody
- 2 lžíce kakaa
- Krém:
- 400 g jablek - oloupaná, zbavená jadřinců a nakrájená na malé kousky
- 1 polévková lžíce másla
- 1-2 lžíce citronové šťávy
- 1/2 lžičky skořice
- 2 vanilkové cukry
- 50 ml vody
- cukr podle chuti
- 1 kokosový puding Créme Olé - bez vaření
- 1 ztužovač šlehačky
- 250 ml smetany ke šlehání
- 200 g zakysané smetany (nejlepší je 30%)
Postup Jablečné hrk - hrk řezy
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, při stálém šlehání opatrně přiléváme olej a teplou vodu. Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu při 180°, přibližně 20 - 25 min.
Nakrájená jablka dáme do kastrůlku, podlijeme vodou, přidáme citronovou šťávu, cukr, skořici, máslo a dusíme, ale jen chvilku, aby se jablka nerozvařila. Dáme vychladit.
Do misky, která jde dobře uzavřít dáme vychlazená jablka, obě smetany a promícháme. Nakonec vsypeme puding a ztužovač. Misku uzavřeme a třeseme, dokud se nevytvoří krém. Na upečené a vychlazené těsto natřeme krém a dáme vychladit.