Polévka z listů ředkvičky

Recepty, Polévky

Suroviny

máslo (cca 3 lžíce)
mouka (cca 3 lžíce)
2 vejce
sůl
pepř
listy ředkviček
může být i zeleninový bujón

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev dáme rozpustit máslo, když začne bublat, přidáme mouku a chvilku osmažíme. Osolíme a přidáme vejce. Tím se nám vytvoří hrudky, které ještě opékáme, aby nebyly syrové. Měly by být osmažené dozlatova.

  2. Přilijeme vodu, zhruba 3/4 litru nebo použijeme jemný zeleninový vývar. Dosolíme podle chuti a vaříme zhruba 10 minut. Listy ředkviček z jednoho svazku umyjeme, nakrájíme a vložíme do hrnce. Necháme je ještě lehce 5-10 minut povařit a máme hotovo.

  3. Polévku podáváme horkou, dá se k ní podávat i rozpečená bagetka.:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!