Polévka z listů ředkvičky
Recepty, PolévkySuroviny
- máslo (cca 3 lžíce)
- mouka (cca 3 lžíce)
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- listy ředkviček
- může být i zeleninový bujón
Postup Polévka z listů ředkvičky
Postup přípravy receptu
-
Na pánev dáme rozpustit máslo, když začne bublat, přidáme mouku a chvilku osmažíme. Osolíme a přidáme vejce. Tím se nám vytvoří hrudky, které ještě opékáme, aby nebyly syrové. Měly by být osmažené dozlatova.
Přilijeme vodu, zhruba 3/4 litru nebo použijeme jemný zeleninový vývar. Dosolíme podle chuti a vaříme zhruba 10 minut. Listy ředkviček z jednoho svazku umyjeme, nakrájíme a vložíme do hrnce. Necháme je ještě lehce 5-10 minut povařit a máme hotovo.
Polévku podáváme horkou, dá se k ní podávat i rozpečená bagetka.:)