Pstruh duhový na bylinkách s koprovou majonézou
Recepty, RybySuroviny
- filé ze pstruha duhového
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z poloviny citronu
- čerstvá petrželka
- tymián
- bazalka
- sůl
- pepř
- kmín
- máslo + olej
- Dále:
- 100 g majonézy
- svazek kopru
- lžička dijonské hořčice
- sůl
- pepř
Postup Pstruh duhový na bylinkách s koprovou majonézou
Postup přípravy receptu
-
Filé omyjeme, osušíme a rozdělíme na porce. Ve dvou lžících oleje smícháme nasekané bylinky, sůl, pepř a šťávu. Rybu tím potřeme a necháme 20 minut odpočinout.
Majonézu smícháme s hořčicí, jemně nasekaným koprem, solí a pepřem. Rozehřejeme máslo s olejem a kousky ryby položíme kůží dolů.
Opečeme krátce, asi 3-4 minuty z každé strany, podle síly masa. Hotové kousky uložíme na talíř a částečně polijeme koprovou majonézou.