Karlovarské knedlíky I
Recepty, PřílohySuroviny
- 6-7 starších rohlíků (nakrájených na kostičky)
- 4 vejce (bílky oddělit od žloutků)
- petržel
- šunka nakrájená na malé kousky
- 2 lžíce oleje
- 5 dkg polohrubé mouky
- 5 dkg dětské krupičky
- 210 ml mléka
- sůl
Postup Karlovarské knedlíky I
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s mlékem rozšleháme, nalijeme na nakrájené rohliky, aby se nasákly.
Přidáme olej, mouku, krupičku, buď petrželku nebo šunku, opatrně promícháme a nakonec dáme sníh z bílků, který jsme trošku osolili při šlehání a opatrně rukama vmícháme do rohlíkové směsi.
Zabalíme do potravinové folie, na obou stranách uděláme uzel. Vaříme 15 minut z jedné strany a 15 minut z druhé strany.
Po uvaření ihned sundáme fólii, necháme trošku vychladnout a slabounce potřeme olejem, aby neokoral..