Karlovarské knedlíky I

Recepty, Přílohy

Suroviny

6-7 starších rohlíků (nakrájených na kostičky)
4 vejce (bílky oddělit od žloutků)
petržel
šunka nakrájená na malé kousky
2 lžíce oleje
5 dkg polohrubé mouky
5 dkg dětské krupičky
210 ml mléka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s mlékem rozšleháme, nalijeme na nakrájené rohliky, aby se nasákly.

  2. Přidáme olej, mouku, krupičku, buď petrželku nebo šunku, opatrně promícháme a nakonec dáme sníh z bílků, který jsme trošku osolili při šlehání a opatrně rukama vmícháme do rohlíkové směsi.

  3. Zabalíme do potravinové folie, na obou stranách uděláme uzel. Vaříme 15 minut z jedné strany a 15 minut z druhé strany.

  4. Po uvaření ihned sundáme fólii, necháme trošku vychladnout a slabounce potřeme olejem, aby neokoral..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!