Karlovarský kotouč
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 800 g telecího masa (měla jsem ořech)
- 150 g prorostlé slaniny
- sůl, pepř
- 3 vejce
- máslo, olej slunečnicový
- kapary
- lžíce hladké mouky a lžíce másla na zahuštění
- vývar z kostí nebo voda
Postup Karlovarský kotouč
Postup přípravy receptu
-
Maso otřeme vlhkou utěrkou a rozřízneme na plát. Dobře naklepeme.
Na másle připravíme řídká míchaná vejce a necháme trochu zchladnout.
Maso osolíme, opepříme, poklademe slaninou, potřeme míchanými vejci, posypeme kapary. Zatočíme a upevníme jehlami na závitky nebo svážeme kuchyňským provázkem do rolády. Povrch též trochu osolíme a opepříme.
Na pekáči rozpustíme máslo, přidáme trochu oleje a na této směsi opečeme roládu ze všech stran.
Podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme přiklopené 1-1,5 hodiny při 200°C. Měkké maso vyjmeme, necháme chvíli odležet a pak zbavíme jehel nebo provázku.
Ke konci výpek zahustíme moučným máslem (změklé máslo a mouku promísíme, uděláme z něj kuličku a tu rozpustíme ve výpeku). Provaříme.
Přílohu tvoří zeleninový salát a bramborová kaše nebo rýže. Studená roláda skvěle doplní obložené mísy.