Karlovarský kotouč

Recepty, Jiné maso

Suroviny

800 g telecího masa (měla jsem ořech)
150 g prorostlé slaniny
sůl, pepř
3 vejce
máslo, olej slunečnicový
kapary
lžíce hladké mouky a lžíce másla na zahuštění
vývar z kostí nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso otřeme vlhkou utěrkou a rozřízneme na plát. Dobře naklepeme.

  2. Na másle připravíme řídká míchaná vejce a necháme trochu zchladnout.

  3. Maso osolíme, opepříme, poklademe slaninou, potřeme míchanými vejci, posypeme kapary. Zatočíme a upevníme jehlami na závitky nebo svážeme kuchyňským provázkem do rolády. Povrch též trochu osolíme a opepříme.

  4. Na pekáči rozpustíme máslo, přidáme trochu oleje a na této směsi opečeme roládu ze všech stran.

  5. Podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme přiklopené 1-1,5 hodiny při 200°C. Měkké maso vyjmeme, necháme chvíli odležet a pak zbavíme jehel nebo provázku.

  6. Ke konci výpek zahustíme moučným máslem (změklé máslo a mouku promísíme, uděláme z něj kuličku a tu rozpustíme ve výpeku). Provaříme.

  7. Přílohu tvoří zeleninový salát a bramborová kaše nebo rýže. Studená roláda skvěle doplní obložené mísy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!