Hovězí na houbách a karlovarský knedlík

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězího masa
10 dkg žampionů
1 velká lžíce harissy
10 kuliček pepře
1 malá lžíce soli
0,5 lit. vývaru
3 velké lžíce hladké mouky
1 dl vody
5 dkg sádla
10 dkg anglické slaniny
Knedlíky:
3 rohlíky
2 vejce
5 dkg petržele
10 dkg polohrubé mouky
10 dkg dětské krupice
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme tlakový hrnec, přidáme sádlo, žampiony, nakrájenou cibuli. Dáme zatáhnout prošpikované maso a anglickou slaninou, přidáme koření, zalijeme vývarem a dusíme.

  2. Jak je maso hotové, vytáhneme ho a omáčku zahustíme moukou a vodou.

  3. Na knedlíky nejprve nakrájejte bílé pečivo na co nejmenší kostičky a nechte je pořádně zvlhnout v misce s mlékem. Po chvíli přidejte petrželku nasekanou na jemné kousky.

  4. Vedle si nachystejte žloutky s mlékem, moukou, dětskou krupičkou a solí. Dokonalým promícháním těchto ingrediencí získáte mazlavé těstíčko, které s ušlehaným sněhem z bílků přidáte k namočenému pečivu.

  5. Do folie zabalíte utvořenou šišku knedlíku, na několika místech ji propíchnete a vložíte do vroucí vody. Tam karlovarský knedlík ve folii setrvá zhruba 18 až 20 minut čistého času.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!