Hovězí na houbách a karlovarský knedlík
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg hovězího masa
- 10 dkg žampionů
- 1 velká lžíce harissy
- 10 kuliček pepře
- 1 malá lžíce soli
- 0,5 lit. vývaru
- 3 velké lžíce hladké mouky
- 1 dl vody
- 5 dkg sádla
- 10 dkg anglické slaniny
- Knedlíky:
- 3 rohlíky
- 2 vejce
- 5 dkg petržele
- 10 dkg polohrubé mouky
- 10 dkg dětské krupice
- sůl
Postup Hovězí na houbách a karlovarský knedlík
Postup přípravy receptu
-
Rozpálíme tlakový hrnec, přidáme sádlo, žampiony, nakrájenou cibuli. Dáme zatáhnout prošpikované maso a anglickou slaninou, přidáme koření, zalijeme vývarem a dusíme.
Jak je maso hotové, vytáhneme ho a omáčku zahustíme moukou a vodou.
Na knedlíky nejprve nakrájejte bílé pečivo na co nejmenší kostičky a nechte je pořádně zvlhnout v misce s mlékem. Po chvíli přidejte petrželku nasekanou na jemné kousky.
Vedle si nachystejte žloutky s mlékem, moukou, dětskou krupičkou a solí. Dokonalým promícháním těchto ingrediencí získáte mazlavé těstíčko, které s ušlehaným sněhem z bílků přidáte k namočenému pečivu.
Do folie zabalíte utvořenou šišku knedlíku, na několika místech ji propíchnete a vložíte do vroucí vody. Tam karlovarský knedlík ve folii setrvá zhruba 18 až 20 minut čistého času.