Tofu pěti vůní
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 lžíce mořské soli
- 4,5 lžičky koření pěti vůní
- 3 lžíce hnědého cukru či bílého cukru
- 2 prolisované stroužky česneku
- 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 450 g tofu
- rostlinný olej na smažení
- 2 nadrobno nakrájené pórky
- rozebraná kolečka syrového pórku na ozdobu
- příloha rýže (pro 4 osoby)
Postup Tofu pěti vůní
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme mořskou sůl, čínskou směs pěti koření, hnědý cukr, česnek a zázvor.
Kusy pevného tofu nakrájím na 16 trojúhelníků.
Trojúhelníky obalíme ve směsi s česneku, zázvoru a koření. Příkryjeme potravinářskou fólií a dáme na hodinu do chladničky odležet.
V předehřátém woku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, vložíme do něj obalené trojúhelníky tofu a smažíme je ze všech stran zhruba 5 minut do zlatova. Potom je vyjmeme lopatkou s otvory a odložíme.
Uvařenou rýži dáme na talíře a posypeme pórkem a poté přidáme i osmažené tofu.