Zapečené žampiony - s masovou nádivkou

Recepty, Houby

Suroviny

10 ks velkých žampionů - žampiony (nejlépe na grilování)
1/2 cibule
250 g mletého vepřového masa - plec
100 g strouhaný sýr
2 ks vejce
olej
sůl
pepř
petrželka
10 tenkých plátků uzené slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Šampiňóny umyjeme, nožičky vylomíme, lyžičkou trochu vyškrabeme lupene. Osušíme a potrieme olejom.

  2. Na oleji speníme pokrájanú cibuľku, po chvíli pridáme mleté mäso, varechou premiešavame a oddeľujeme kúsky, pridáme posekané nožičky, okoreníme, osolíme, dusíme.

  3. Po vypnutí a miernom schladení pridáme vajce, vňať a strúhaný syr.

  4. Plníme klobúčiky a ukladáme na peč. papier, na každý dáme plátok údenej slaniny, pečieme cca 25 min, 200 stupňov. Ja zvyknem piecť spoločne s predvarenými zemiakmi, ktoré osolím, posypem rascou (kmín) a pokvapkám olejom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!