Zapečené žampiony - s masovou nádivkou
Recepty, HoubySuroviny
- 10 ks velkých žampionů - žampiony (nejlépe na grilování)
- 1/2 cibule
- 250 g mletého vepřového masa - plec
- 100 g strouhaný sýr
- 2 ks vejce
- olej
- sůl
- pepř
- petrželka
- 10 tenkých plátků uzené slaniny
Postup Zapečené žampiony - s masovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Šampiňóny umyjeme, nožičky vylomíme, lyžičkou trochu vyškrabeme lupene. Osušíme a potrieme olejom.
Na oleji speníme pokrájanú cibuľku, po chvíli pridáme mleté mäso, varechou premiešavame a oddeľujeme kúsky, pridáme posekané nožičky, okoreníme, osolíme, dusíme.
Po vypnutí a miernom schladení pridáme vajce, vňať a strúhaný syr.
Plníme klobúčiky a ukladáme na peč. papier, na každý dáme plátok údenej slaniny, pečieme cca 25 min, 200 stupňov. Ja zvyknem piecť spoločne s predvarenými zemiakmi, ktoré osolím, posypem rascou (kmín) a pokvapkám olejom.