Vepřové plátky na kmíně s rýži

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

200 g vepřové kýty
350 g dlouhozrnné rýže
1 cibule
olej
kmín mletý
sůl
hladká mouka
mletá paprika
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájejte maso na plátky, naklepejte je, osolte a opepřete.

  2. Každý plátek masa z obou stran posypte mletým kmínem a obalte v hladké mouce.

  3. V hrnci rozehřejte olej a maso po obou stranách osmažte. Osmažené maso vyndejte na talíř.

  4. V tomtéž hrnci osmažte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte mletou papriku a malou lžicku hl. mouky a zalijte vodou (nebo vývarem) 15 minut povařte a poté vložte maso zpět do hrnce a přiveďte k varu. !! Dochutíme si dále podle vlastní chuti !!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!