Kuličky Raffaello z bílého rumu a bílé čokolády
Recepty, CukrovíSuroviny
- 100 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 120 g mletého kokosu + na obalení
- 300 g bílé čokolády
- 4 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce bílého rumu
- 60 celých mandlí
Postup Kuličky Raffaello z bílého rumu a bílé čokolády
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo utřeme s cukrem. Přidáme kokos, nastrouhanou čokoládu, citronovou šťávou, rum a vymícháme vláčnou hmotu.
Postupně oddělujeme menší kousky hmoty, do jejichž středu vmáčkneme mandle a vytvarujeme kuličky o průměru asi 2,5 - 3 cm.
Kuličky obalíme v kokosu a necháme krátce zatuhnout v chladničce.