Bazalkové pesto stálezelené
Recepty, OstatníSuroviny
- 4 pořádné hrsti bazalky (listů)
- 80 g jemně nastrouhaného parmazánu
- 80 g piniových oříšků (popř. mandlí, ořechů, dýňových semen...)
- 2-3 stroužky česneku
- 150 ml olivového oleje
Postup Bazalkové pesto stálezelené
Postup přípravy receptu
-
Fígl je v tom, že listy bazalky zblanšírujeme, což znamená, že je vložíme na půl minutky do vroucí vody, ihned je vyndáme a vložíme do misky se studenou vodou a ledem. Teplotní šok způsobí to, že lístky si zachovají barvu.
Dobře je osušíme.
Česnek najmeno nasekáme nebo utřeme, vložíme spolu s listy, nastrouhaným parmazánem a piniemi do mixéru a rozmixujeme dohladka.
Pak přilijeme postupně olej a důkladně promícháme.
A máme hotovo. Přendáme do sklenek, zavíčkujeme a uchováme v lednici, popř. můžeme i zamrazit.