Perník s dýní

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek krupicového cukru
1 kypřící prášek do perníku (1 prášek do pečiva + lžíci koření do perníku)
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku oleje
1,5 hrnku nahrubo nastrouhané dýně
3 vejce
2 lžíce kakaa
mléko dle potřeby
Poleva:
čokoláda na vaření 100 g
asi 30 g 100% tuku

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do mísy a řádně vymícháme v hladké těsto.

  2. Nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct na 175 stupňů asi 25 - 30 minut, vyzkoušíme špejlí, zda po vpichnutí ji vytáhneme suchou je perník upečený.

  3. Vychladlý polejeme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!