Perník s dýní
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 kypřící prášek do perníku (1 prášek do pečiva + lžíci koření do perníku)
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 hrnku oleje
- 1,5 hrnku nahrubo nastrouhané dýně
- 3 vejce
- 2 lžíce kakaa
- mléko dle potřeby
- Poleva:
- čokoláda na vaření 100 g
- asi 30 g 100% tuku
Postup Perník s dýní
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do mísy a řádně vymícháme v hladké těsto.
Nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct na 175 stupňů asi 25 - 30 minut, vyzkoušíme špejlí, zda po vpichnutí ji vytáhneme suchou je perník upečený.
Vychladlý polejeme čokoládovou polevou.