Perníkový chlebíček s jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g celozrnné špaldové mouky
300 ml mléka
150 g čekankového sirupu (můžete nahradit např. sirupem z agáve)
100 ml slunečnicového oleje
30 g kakaa
2 lžičky perníkového koření
1/2 sáčku prášku do pečiva
3 nahrubo nastrouhaná jablka

Postup přípravy receptu

  1. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, perníkové koření a kakao.

  2. V jiné míse promíchejte mléko, olej a sirup.

  3. Sypkou směs smíchejte s tekutou směsí. Nakonec vmíchejte jablka.

  4. Těsto vlijte do vymazané formy na biskupský chlebíček. Rovnoměrně ho rozetřete a formu vložte do předehřáté trouby na 180°C. Chlebíček pečte 50-60 minut. Po upečení nechte chlebíček vychladnout a poté ho z formy vyklopte.

  5. Po upečení se bude zdát, že je chlebíček nedopečený a příliš mokrý. Pokud je vrchní část chlebíčku spečená, je to tak v pořádku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!